Background main
Home Blog-ruimte Hoe bevestig je een dekzeil op een dak?

Hoe bevestig je een dekzeil op een dak?

5

Toit
Toit

Voordat u weet hoe uw dekzeil op de dak moet bevestigen, is het belangrijk het juiste dekzeil te kiezen voor optimale bescherming en eenvoudige installatie. Ontdek alles wat u moet weten over hoe u snel en gemakkelijk een dekzeil op een dak kunt bevestigen met de juiste accessoires! 

Hoe een dakwerkers dekzeil kiezen

Welk type dekzeil voor dakbedekking?


Zoekt u een zeil voor uw dak? BACHES DIRECT kan u helpen de juiste tarp voor uw behoeften te vinden.  


  • Het 680G XP dakzeil is een van de dikste op de markt. Dit dakzeil is volledig waterdicht, UV-bestendig, rotvrij en gaat 10 tot 15 jaar mee, afhankelijk van uw gebruik. Het 680G XP dakzeil is verkrijgbaar met de optie al dan niet brandwerend te worden gemaakt volgens de M2 norm. 

Het zal voldoen aan de professionele kwaliteit die u verwacht.

Als u meer wilt weten over brandvertragendheid, raden wij u aan ons artikel Principes en toepassingen van brandvertragend dekzeil te lezen.


  • Het 250G HQ dekzeil is dunner, maar biedt nog steeds de professionele kwaliteit die u nodig heeft. Dit 3 jaar kwaliteit dakzeil is 100% waterdicht en UV behandeld, dus het zal uw dak veilig beschermen! 



Denk aan op maat gemaakte dakzeilen...


Zodra u uw type dekzeil en de juiste afmetingen hebt bepaald, moet u nu uw dakzeil kiezen aan de hand van deze criteria. BACHES DIRECT heeft een ruime keuze aan dakzeilen waaruit u kunt kiezen.


Soms heeft uw dak een afmeting of vorm die niet past bij de standaard dakzeilen. Geen paniek, als fabrikant zal BACHES DIRECT de pvc-dekzeil maken die perfect aan uw behoeften aangepast is. Wacht niet langer, stuur uw aanvraag en ontvang uw gratis offerte binnen 24 uur! 

Het bevestigen van uw dakzeil is eenvoudig

Hoe krijgt u de juiste afmetingen voor uw dak?


Om de best mogelijke bescherming te krijgen, moet u de exacte afmetingen van uw dak berekenen. Als u een plat dak hebt, is het gemakkelijk om dit te doen: lengte x breedte en u krijgt uw oppervlakte in m². 


Als uw dak één of twee hellingen heeft, moet u zo rekenen:

De lengte van de helling² = Hoogte van het dak (van basis tot nok)² + horizontale breedte².

Dat is = √ (dakhoogte² + dakbreedte²) 

Zodra u de lengte van de helling hebt bepaald, hoeft u alleen nog maar terug te keren naar de basisformule; Lengte x Breedte. Als uw dak twee hellingen heeft, vergeet dan niet uw resultaat met 2 te vermenigvuldigen.

Als uw dak complexer is, raden wij u aan een dakwerker in te schakelen om de exacte afmetingen te verkrijgen.



Hoe een dakzeil bevestigen?


Ten eerste is het bevestigen van een dekzeil op uw dak niet zonder risico; voer de installatie alleen uit als de situatie dringend is en u er fysiek toe in staat bent. Zorg ervoor dat het weer geschikt is; geen risico op regen of harde wind, het is uw veiligheid. U moet ook door iemand begeleid worden om risico's te vermijden!


Zodra aan deze voorwaarden is voldaan, zullen wij u advies geven over hoe u uw dekzeil op uw dak moet installeren om te voorkomen dat de zeilringen scheuren of dat het zeil scheurt met een optimale bescherming:

Het dekzeil moet goed gespannen en schuin zijn, dus de juiste maat hebben om wind insluiting en waterzakken te voorkomen.

Het gebruik van een 9 mm bungeekoord wordt aanbevolen voor langdurige sterkte.

Als u een dekzeil van meer dan 40 m² gebruikt, raden wij u aan latten op het zeil te spijkeren of staalkabels over en onder het zeil te leggen om het steviger te maken.

Indien u een 250G HQ dekzeil wenst te nemen dat niet op maat kan worden gemaakt, en uw afmetingen niet overeenstemmen met de standaard afmetingen, kunt u uw dekzeilen over elkaar heen leggen.

Reparatie van uw dakbedekking

In sommige gevallen kan de dakbedekking gescheurd zijn of kleine scheurtjes vertonen. Je eerste gedachte zou zijn om een andere te kopen.

Bij BACHES DIRECT bieden wij reparatie toebehoren die exclusief zijn ontworpen voor alle soorten dakzeilen


  • Transparante HDPE en PVC zwembad lijm is een professioneel product met sterke UV-bestendige hechting. Voor gebruik, reinig het beschadigde oppervlak en breng dan de lijm aan op de gewenste lengte. Aanbevolen wordt het zeil aan beide zijden te lijmen voor dubbele sterkte.
  • De reparatieset voor PVC-dekzeil bevat 1m² PVC-dekzeil in alle beschikbare kleuren (grijs, wit, ivoor, blauw, groen) en een tube neopreenlijm. Het gebruik is heel eenvoudig; gewoon het stuk dekzeil op je scheur plakken en klaar is kees! Het hardt onmiddellijk uit; maak je zeil volledig waterdicht!